Канцлер Німеччини закликав до масової депортації нелегалів

Читать на русском
У Німеччині заявили про рекордну кількість нелегальних мігрантів. Канцлер Олаф Шольц заявив, що потрібна їх масова депортація.
Фото: unian.ua

У вересні 2023 року до Німеччини нелегально в’їхали понад 21 тисяча людей, що є найвищим місячним показником з лютого 2016 року. На тлі цього канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про необхідність масової депортації нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як у світі змінювалася кількість біженців та внутрішніх переселенцівУ 2022 році у світі налічувалося 35,3 млн біженців та 62,5 млн внутрішніх переселенців. На інфографіці – як змінювалась їхня кількість останні 30 років.

Згідно з даними Федеральної поліції Німеччини, опублікуваними 21 жовтня, у вересні до Німеччини нелегально в'їхали 21 366 людей. Це найвищий місячний показник з лютого 2016 року, коли у розпал міграційної кризи до ФРН в'їхали 25 650 нелегалів.

Зазначається, що приплив нелегальних мігрантів до Німеччини стабільно зростає останні сім місяців. Загалом із січня по вересень до країни незаконно в’їхали 92 119 людей. Якщо ця тенденція продовжиться, то показник 2016 року – 112 тисяч людей – буде перевищений.

Так, канцлер Олаф Шольц заявив у коментарі Der Spiegel, що потрібно «нарешті депортувати у великих масштабах тих, хто не має права залишатися в Німеччині».

Голова німецького уряду переконаний, що для розв’язання проблеми нелегальної міграції Європейському Союзу необхідно ухвалити «цілий пакет заходів». Він запропонував посилити контроль на зовнішніх кордонах ЄС та внутрішніх ФРН із сусідами.

Водночас Шольц зазначив, що Німеччина продовжила надавати притулок людям, «які дійсно мають на нього право», а також залучала кваліфікованих іммігрантів в умовах гострої нестачі в країні робочих рук.

Нагадаємо, наступного року Німеччина планує вдвічі скоротити бюджет на допомогу регіонам для покриття витрат на прийом, підтримку та інтеграцію біженців.

Також повідомлялося, що Польща може не продовжити пільги та скоротити допомогу для біженців з України.

Нещодавно стало відомо про те, що лише за один тиждень війни в Газі майже мільйон людей стали вимушеними переселенцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: