Число переселенців у світі досягло рекордних 71,1 млн осіб – звіт

Читать на русском

Війна в Україні минулого року призвела до переміщення майже 17 мільйонів людей – найвищий показник, який коли-небудь зареєстрований для будь-якої країни.
Фото: AFP/Getty Images

Число внутрішньо переміщених осіб у всьому світі досягло рекордних 71,1 мільйона людей минулого року. Це пов'язано з військовими конфліктами, у тому числі в Україні, а також із кліматичними лихами.

Про це йдеться у звіті Центру моніторингу внутрішніх переміщень із Женеви.

Порівняно з 2021 роком кількість переселенців у світі зросла на 20%.

За даними організації, майже три чверті переміщених осіб проживають у 10 країнах – Сирії, Афганістані, Демократичній Республіці Конго (ДРК), Україні, Колумбії, Ефіопії, Ємені, Нігерії, Сомалі та Судані.

«Конфлікти та насильство викликали 28,3 мільйона внутрішніх переміщень по всьому світу, що втричі перевищує середньорічний показник за останнє десятиліття», – йдеться в повідомленні.

Крім того, переміщення 32,6 мільйонів людей було викликане стихійними лихами, у тому числі повенями, посухами та зсувами.

Повномасштабна війна в Україні призвела до переміщення майже 17 мільйонів людей минулого року – найвищий показник, який будь-коли був зареєстрований для будь-якої країни.

У звіті йдеться, що початок війни на Донбасі у 2014 році викликав 1,7 мільйона внутрішніх переміщень. Але повномасштабне вторгнення росії викликало різке загострення ситуації.

Нагадаємо, станом на початок лютого в Україні на обліку перебували 4,8 млн внутрішньо переміщених осіб.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, як переселенцям в Україні отримати допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: