Президент озвучив головну ціль держави у податковій та митній сферах

Читать на русском
Зеленський також заявив, що є прихильником зниження податків. При цьому в умовах війни держава не може дозволити собі піти на такий крок.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський повідомив про наміри провести радикальні реформи на митниці та у податковій сфері.

Відповідну заяву глава держави зробив під час свого виступу у Верховній раді з нагоди Дня Конституції України.

Повернення до довоєнного рівня податків відклали – нардепЗ 1 липня податки на довоєнний рівень не повертатимуть. Раніше законопроєкт був ухвалений парламентом у першому читанні.

Зеленський зазначив, що головною метою держави у цих сферах має стати тотальна цифровізація.

«Цифровізація дає колосальні можливості спрощувати відносини в галузі податків, митниці та всіх інших, де є зустріч чи контакт між громадянином та чиновником, між бізнесменом та чиновником. Наша ціль – це податкова без податківців, митниця – без митників», – сказав Зеленський.

Він також заявив, що є прихильником зниження податків. При цьому в умовах війни держава не може дозволити собі піти на такий крок.

«Зараз під час такої війни та очевидної залежності України від співпраці з фінансовими донорами ми не можемо знижувати податки. Але коли Україна перемоги сама стане донором для світу, наш рівень можливостей буде вищим. Знижені податки мають означати підвищену податкову сумлінність», – наголосив Зеленський.

Також сьогодні Зеленський запропонував провести загальнонаціональне обговорення нової доктрини України, в якій буде визначено пріоритети її майбутньої трансформації.

Крім того, він запропонував Верховній Раді змінити дату святкування Різдва із 7 січня на 25 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: