Стало відомо, скільки Пунктів незламності вже розгорнули в Україні

Читать на русском
Найбільше таких пунктів вже облаштували у Дніпропетровській області, Києві та Харківській області.
фото ДСНС

В Україні розгорнуто вже понад 13 тисяч пунктів незламності. Ближче до зими їх буде більше, оскільки деякі ще проходять доукомплектацію.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 17 жовтня.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

За його словами, найбільше таких пунктів у Дніпропетровській області, Києві та Харківській області.

«Однак близько 2,5 тис. пунктів потребують доукомплектування. Це завдання для місцевої влади. Скрізь має бути генератор, пальне, старлінк, засоби опалення», – зазначив прем'єр.

Він додав, що незабаром усі громадяни зможуть знайти найближчий Пункт незламності через інтерактивну карту у «Дії».

Шмигаль також розповів і про інші заходи щодо підготовки до зими.

«Завершуємо планові ремонти, щоб задіяти максимальні потужності протягом цієї зими. Вже додали до енергосистеми 1,5 ГВт і збільшуємо цю цифру до 1,7 ГВт, як і планувалося. Є майже 15,8 млрд. кубів газу. За даними НАК Нафтогаз, є всі шанси пройти зиму за рахунок власного газу, українського видобутку», – повідомив прем'єр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у «Дії» з'явиться повна інформація про Пункти незламності. Тим часом у Києві вже розпочали опалювальний сезон, до тепла підключають і житлові будинки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: