Українці у жовтні перейдуть на зимовий час: коли переводити годинник

Читать на русском
Перехід на зимовий час в Україні поки що не скасували, він відбувається щорічно в останню неділю жовтня.
Pixabay

Перехід на зимовий час в Україні відбувається щороку в останню неділю жовтня. Верховна рада поки так і не змогла скасувати переведення годинників восени та навесні.

У 2023 році українці перейдуть на зимовий час 29 жовтня о 4:00. Стрілки годинника потрібно буде перевести на 1 годину назад. Тобто, якщо на годиннику 4:00, слід поставити 3:00. Таким чином, вранці 29 жовтня ми спатимемо на одну годину довше.

Перехід на «зимовий» час: чим увінчалася ідея відмовитися від переведення стрілокМинулого року в Україні могли скасувати сезонне переведення годинників. У чому була суть ідеї та чим вона увінчалася – на інфографіці.

Комп'ютери, планшети, смартфони та розумні годинники переходять на новий час автоматично, їх переводити не потрібно. Але старі мобільні телефони та механічний годинник потрібно буде налаштувати.

Переведення годинника в Україні регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України». Стрілки переводять двічі на рік (восени та навесні) в останню неділю жовтня та в останню неділю березня.

Нагадаємо, Верховна рада у березні 2021 року відправила на доопрацювання законопроект №4201 «Про обчислення часу в Україні», який пропонує скасувати сезонне переведення годинника. У документі пропонується, щоб в Україні залишився зимовий час.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, чим увінчалася ідея відмовитися від переведення стрілок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: