У британській розвідці озвучили чисельність російської ПВК «Редут»

Читать на русском
Приватна військова компанія Редут вербує на території рф найманців під виглядом добровольців, у тому числі колишніх вагнерівців.
ілюстративне фотофото ГУР

Приватна військова компанія «Редут» налічує понад 7000 осіб і вербує на території рф найманців під виглядом «добровольців», у тому числі колишніх вагнерівців.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у своєму звіті.

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

Розвідка вважає, що ГУР Гештабу росії, ймовірно, контролює та фінансує діяльність групи, включаючи її вербування.

За даними у звіті, з початку вторгнення рф в Україну «Редут» брала участь у бойових діях у Донецькій, Харківській, Київській та Луганській областях. Наразі «Редут» одна із кількох підрозділів ПВК і добровольчих корпусів, які Міноборони росії використовує для поповнення російських регулярних сил.

«Цілком можливо, що практика Міністерства оборони росії з набору персоналу через «добровольчі» підрозділи сприяла тому, що росія уникла подальших непопулярних мобілізацій», – припускають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в росії створили нову ПВК, щоб переманити вагнерівців. В ISW припускають, що ПВК «Вагнер» може знову стати загрозою для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: