У Білому домі «не виключають» передачу ATACMS Україні

Читать на русском
США, як і раніше, не виключають передачу Україні далекобійних ракет ATACMS, але оголошувати поки нема про що.
Getty Images

Передача Україні далекобійних ракет ATACMS не виключена, але поки що жодних оголошень з цього питання немає.

Про це в інтерв'ю «Голосу Америки» сказав координатор стратегічної комунікації Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Передача ATACMS не виключена. Ми продовжуємо переглядати додаткові спроможності, яких Україна потребує. Я зараз не в тій позиції, щоб щось оголосити на тему ATACMS, лише скажу: відповідно до того як змінюється війна, змінюються і спроможності, які ми надаємо Україні. І я думаю, так і буде продовжуватися», – сказав Кірбі.

Американський чиновник також зазначив, що США не хочуть допустити «навіть найменшої прогалини» у допомозі Україні, а тому з Конгресом триває робота щодо додаткового фінансування.

«Ми подали запит на додаткове фінансування на перший квартал фіскального року. Ми вважаємо, що цей запит був адекватним з огляду на завдання. І ми закликаємо Конгрес схвалити цей запит», – сказав він.

Кірбі при цьому відмовився повідомити, чи пропонувалося Конгресу об'єднати запити на фінансування для Ізраїлю та України в один для якнайшвидшого схвалення.

Нагадаємо, у вересні ЗМІ повідомляли, що Штати ухвалили рішення надати Україні далекобійні ракети ATACMS, проте вирішили не оголошувати про це публічно.

Більше ніякої інформації про можливе постачання не було. На вчорашньому засідання у форматі «Рамштайн» питання ATACMS теж не обговорювалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: