Комітет ВР рекомендував ухвалити законопроект про медичний канабіс

Читать на русском
Комітет опрацював понад 800 правок та схвалив до другого читання законопроект про легалізацію медичного каннабісу.
depositphotos.com

Комітет Верховної ради з питань здоров'я нації рекомендував ухвалити законопроект про легалізацію медичного каннабісу у другому читанні.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Легалізація канабісу: що передбачає урядовий законопроєктЩо передбачає законопроєкт про легалізацію медичного канабісу, який має намір розглянути Рада.

Повідомляється, що комітет опрацював понад 800 правок та схвалив до другого читання законопроект №7457 «Про регулювання обігу рослин роду конопель (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності».

У МОЗ додали, що ухвалення законопроекту дозволить створити механізм для контрольованого використання конопель в Україні в медицині та науці. Пацієнти з раком та багатьма іншими захворюваннями матимуть доступ до необхідного лікування.

Ліки на основі медичної коноплі відпускатимуться виключно за призначенням лікаря, за електронним рецептом, згідно з медичними показаннями. Кожна рослина, кожна партія продуктів переробки, одиниця фасованої продукції, упаковка лікарського засобу маркуватиметься QR-кодом.

Також законопроект передбачає, що мінімальний вміст ТГК у медичному коноплі становитиме 0,3%. Сировина зі вмістом ТГК нижчим за мінімальний рівень вважатиметься промисловими коноплями і не застосовуватиметься для виробництва лікарських засобів.

Нагадаємо, Рада вже ухвалила законопроект про легалізацію медичного каннабісу у першому читанні.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, що передбачає цей законопроект.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: