ВАКС призначив до розгляду справу керівника порту «Южний»

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням керівництва морського порту.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті обвинувальний акт стосовно керівника порту «Южний» Олександра Олійника, його заступників Дмитра Кузьмішкіна та Володимира Мандри у заволодінні майже 1,3 млн грн.

Таке рішення 9 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Олександра Олійника, Дмитра Кузьмішкіна та Володимира Мандри – ред.) на 09:00 9 жовтня 2023 року у відкритому судовому засіданні», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу керівника порту «Южний» Олександра Олійника, його заступників Дмитра Кузьмішкіна та Володимира Мандри про заволодіння понад 1,5 млн грн. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати.

Як відомо, Олійнику визначили 1,45 млн грн застави. На нього вже поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування із низкою осіб щодо обставин справи та носити електронний браслет.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: