САП скерувала до суду справу керівництва порту «Южний»

Читать на русском
Антикорупційний прокурор затвердив обвинувальний акт стосовно керівництва порту, розташованого в Одеській області.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника порту «Южний» Олександра Олійника, його заступників Дмитра Кузьмішкіна та Володимира Мандри у заволодінні майже 1,3 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«5 травня 2023 року прокурор САП скерував до суду справу щодо заволодіння понад 1,3 млн грн посадовцями порту «Южний», а саме виконувачем обов'язків директора; головним бухгалтером та заступником директора ДП «МТП «Южний» (посади вказані на момент вчинення злочину)», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олександру Олійнику, його заступникам Дмитру Кузьмішкіну та Володимиру Мандрі у заволодінні понад 1,5 млн грн. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати.

Як відомо, Олійнику визначили 1,45 млн грн застави. На нього вже поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування із низкою осіб щодо обставин справи та носити електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: