ВАКС призначив засідання у справі керівництва порту «Южний»

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив підготовче засідання за обвинуваченням керівництва українського морського порту.

Вищий антикорупційний суд мав провести 22 травня підготовче засідання за обвинуваченням керівника порту «Южний» Олександра Олійника, його заступників Дмитра Кузьмішкіна та Володимира Мандри у заволодінні майже 1,3 млн грн.

Таке рішення 8 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні №12020160200000201 від 22.09.2020 за обвинуваченням (Олександра Олійника – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України; (Дмитра Кузьмішкіна – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України; (Володимира Мандри – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, на 10:00 22 травня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Наразі невідомо, чи було проведено вказане судове засідання. На сайті Судової влади не вказана наступна засідання засідання.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу керівника порту «Южний» Олександра Олійника, його заступників Дмитра Кузьмішкіна та Володимира Мандри про заволодіння понад 1,5 млн грн. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати.

Як відомо, Олійнику визначили 1,45 млн грн застави. На нього вже поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування із низкою осіб щодо обставин справи та носити електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: