Суд зменшив заставу ексначальнику управління «Укрспирту»

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив зменшити розмір застави, визначеної як альтернативний запобіжний захід для підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд зменшив з 6 до 5 млн грн розмір застави, визначеної колишньому начальнику управління закупівель державного підприємства «Укрспирт» Миколі Черхавому як запобіжний захід.

Таке рішення 5 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Черхавого з альтернативою 6 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти. Захисник підозрюваного подав клопотання про зміну запобіжного заходу. Суддя задовольнив його частково.

«Клопотання захисника підозрюваного (Миколи Черхавого – ред.) про зміну запобіжного заходу задовольнити частково. Змінити застосований ухвалою слідчого судді ВАКС від 1 червня 2023 року до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 6 млн грн на запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 млн грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру сімом особам у заволодінні понад 55 млн грн держпідприємства «Укрспирт». За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: