Війська рф посилюють мінування у захопленій частині Запорізької області – ISW

Читать на русском
Окупанти активізували мінні роботи в районі Роботиного та Вербового Запорізької області, намагаючись скувати українські сили на ділянках фронту подалі від своїх районів забезпечення.
Фото: Євген Біятов

Російська армія посилює мінування в районі Роботиного і Вербового та намагається закріпити ЗСУ на ділянках фронту далі від західної частини Запорізької області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що війська рф розпочали повторне мінування раніше розмінованих територій на лінії Роботине-Вербове (від 10 до 18 км на південний схід від Оріхова) для досягнення тактичної несподіванки.

Крім того, росіяни посилили тактичні наступальні операції на кількох ділянках фронту за межами Запорізької області, щоб розтягнути оборону та розділити увагу ЗСУ.

За словами речника Таврійського угруповання військ України полковника Олександра Штупуна, російські війська намагаються зафіксувати українські сили на Авдіївському та Мар’їнському напрямках і не дати їм перекинути резерви на Запорізький напрямок.

Також повідомляється, що 8 жовтня українські війська продовжували контрнаступальні дії поблизу Бахмута та незначно просунулися на заході Запорізької області.

Нагадаємо, 8 жовтня повідомлялося, що ЗСУ продовжують наступати на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

Також британські розвідники розповіли про успіхи ЗСУ у районі Великої Новосілки Донецької області.

Раніше генерал армії США спрогнозував, скільки ще триватиме активна фаза контрнаступу ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: