Україна отримає від Нідерландів ДНК-тести для ідентифікації викрадених росією дітей

Читать на русском
Нідерланди нададуть Україні набори експрес-тестів ДНК, які допоможуть пришвидшити процес ідентифікації викрадених росією дітей. Це має допомогти у зборі доказів російських злочинів.
Фото: The Times of Israel

Нідерланди передадуть Україні набори для експрес-тестів ДНК, щоб діти, викрадені росією, могли бути якнайшвидше ідентифіковані та повернені до родин.

Про це йдеться у заяві уряду Нідерландів.

За допомогою таких тестів можна буде брати зразки ДНК у дітей, яких вдалося повернути з росії. Зразки, внесені до спеціальної бази даних ДНК в Україні, дозволять швидше зіставляти дані дітей із даними членів їхніх сімей.

Зазначається, що мобільним лабораторіям, які використовуватимуть експрес-тести ДНК, знадобиться близько двох годин на проведення аналізу ДНК дітей. Звичайні ж лабораторії наразі не мають достатньої потужності для швидких досліджень.

«Не можна забувати про цих дітей. Дуже важливо, щоб вони возз'єдналися зі своїми родинами. Нідерланди можуть допомогти Україні в цьому, надавши набори для аналізу ДНК», – наголосила міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот.

Нагадаємо, 13 вересня Європарламент закликав МКС видати ордер на арешт білоруського диктатора Олександра Лукашенка за викрадення українських дітей.

Раніше стало відомо, що Україна повернула додому 11 дітей, яких викрали росіяни.

Також уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець розповів про механізм повернення українських дітей із росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: