Зведення Генштабу: ЗСУ завдали 24 ударів по позиціях ворога і відбили атаки на шести напрямках

Читать на русском
Генштаб опублікував вечірнє зведення за 6 жовтня. Російська армія протягом доби намагалася наступати на шести напрямках, сумарно на фронті відбулося 28 бойових зіткнень.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія протягом доби намагалася наступати на шести напрямках. Сумарно на фронті сталося 28 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 6 жовтня.

На Куп'янському напрямі наші захисники відбили атаки ворога в районах населених пунктів Сіньківка та Іванівка Харківської області. Противник завдав авіаційних ударів біля населених пунктів Подоли, Іванівки, Сіньківки, Петропавлівки Харківської області.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили п'ять атак окупантів у районі на схід від Макіївки Луганської області. Противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Піски-Радьківські Харківської області, Білогорівка Луганської області та Спірне, Веселе Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене становище в районі на південь від Андріївки Донецької області. Завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Кліщіївка та Андріївка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Авдіївка, Північне, Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили близько 10 атак росіян у районах Мар'їнки та Новомихайлівки. Противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Новомихайлівка та Костянтинівка. Під вогнем оккупантів було близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили атаки ворога в районі населених пунктів Вугледар, Золота Нива, Старомайорське Донецької області та на північ від Приютної Запорізької області. Окупанти завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Водяне. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Вугледар, Урожайне, Сторожево Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаки окупантів у районі на північний схід від Новопрокопівки. Окупанти завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Мала Токмачка.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

Від артилерійського та мінометного обстрілу постраждали понад 20 населених пунктів, у тому числі Полтавка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Роботине, П'ятихатки, Кам'янське Запорізької області.

«Водночас сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», – зазначили в Генштабі.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 – по зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділами ракетних військ уражені пункт управління, засіб протиповітряної оборони, 6 артилерійських засобів, район зосередження особового складу та станція РЕБ противника.

Нагадаємо, за останню добу в Україні знищено ще 620 окупантів. З початку повномасштабної війни російська армія втратила 281 900 військових.

Раніше повідомлялося, що на одному з напрямків було знищено дорогу російську станцію РЕБ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: