Справа ексміністра економіки Любченка: НАБУ обшукало податківця

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели слідчі дії за місцем проживання податківця у справі ексміністра економіки.

Національне антикорупційне бюро провело обшук за місцем проживання начальника управління Державної податкової служби Анатолія Берещенка у справі колишніх голів ДПС Євгена Олейнікова та Олексія Любченка.

Про це йдеться в рішенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 20 вересня, повідомляє «Слово і діло».

16 серпня детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання начальника управління Державної податкової служби. В документі не вказується прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Анатолія Берещенка. Детективи вилучили в нього мобільні телефони iPhone 5s і SE 2, два макбуки і два накопичувачі. Наразі НАБУ призначило комп'ютерно-технічну експертизу техніки.

«Апеляційну скаргу представника (Анатолія Берещенка – ред.) залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 24 серпня 2023 року - без змін», – ідеться в рішенні.

За версією слідства, контролери компаній ФГ «ГАЛОАГРО БІЗНЕС», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «АГРО ЗАЩИТА», ФГ «ЗОЛОТО НИВИ», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ПОЛТАВА БУДТОРГСЕРВІС», ТОВ «НОРД ТРЕЙДІНГ ФІШ», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ОФІС-МАРКЕТ XX», ТОВ «ЄВРО СІЕТЛ» та інших за неправомірну вигоду забезпечували здійснення домовленостей зі службовими особами Державної податкової служби та Головного управління ДПС у Полтавській області щодо ухвалення рішень про невідповідність цих фірм критеріям ризиковості платника податку. Рішення ухвалювали попри обґрунтовані окремі думки співробітника відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Полтавській області щодо їх недоцільності.

Нагадаємо, НАБУ і САП провели обшуки у двох ексголів ДПС Євгена Олейнікова та Олексія Любченка. В органах пояснили причини проведення слідчих дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: