ВАКС відмовився закривати справу екснардепа Колєснікова

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката обвинуваченого про закриття кримінального провадження.

Вищий антикорупційний суд відмовився закрити справу за обвинуваченням колишнього народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова в незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві через нібито закінчення строків слідства після повідомлення про підозру.

Таке рішення 27 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисник Колєснікова просив закрити справу, оскільки, на його думку, ще 21 червня 2020 року закінчився двомісячний строк розслідування після повідомлення екснардепу про підозру. Тобто до направлення обвинувального акту до суду, а тому справа підлягає закриттю на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України. Втім суд встановив, що строк розслідування спливав 23 червня 2020 року, а обвинувальний акт скерували до суду ще 19 червня того ж року, тобто в межах строків.

«Відмовити в задоволенні клопотання захисника про закриття кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС виправдав екснардепа Колєснікова у справі про можливі зловживання під час одержання компенсації за оренду житла в Києві. Але Апеляційна палата скасувала це рішення і призначила повторний розгляд справи.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, з грудня 2014-го до жовтня 2018 року Колєсніков незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номеру в готелі «Київ» у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт. Справу передали до суду 22 червня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: