ВАКС призначив до розгляду справу експосадовців «Укрінмашу»

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишніх посадовців держфірми.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх та чинних посадовців державної фірми «Укрінмаш» про замах на заволодіння 488 тисячами доларів.

Таке рішення 23 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження №52020000000000345, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 травня 2020 року, за обвинуваченням (Сергія Слюсаренка і Юрія Шрамка – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, (Дмитра Сівакова – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України, (Єгора Москальця і Владислава Стороженка – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України, на 11:00 31 серпня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у цій справі обвинувачують колишнього гендиректору «Укрінмаш» Сергія Слюсаренка, його заступника Юрія Шрамка, експосадовця «Укрінмаш» Єгора Москальця, головного спеціаліста департаменту контрактної роботи «Укрінмаш» Владислава Стороженка та представника чеської компанії European commercial and industrial company s.r.o Дмитра Сівакова.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу експосадовців «Укрінмашу». За версією обвинувачення, в 2018 році «Укрінмаш» виконував за зовнішньоекономічним контрактом капітальний ремонт авіаційних двигунів АЛ-31Ф та виносних коробок агрегатів до літаків типу Су-27 для потреб ВПС Індонезії на суму 2,8 млн дол. Безпосередньо ремонт здійснював Луцький ремонтний завод «Мотор».

Попри те, що працівники провели передконтрактну роботу та забезпечили укладання контракту, керівництво «Укрінмаш» уклало з приватною компанією агентську угоду, за якою та мала забезпечити підписання такого контракту та супроводжувати його виконання. Однак, як встановило слідство, відповідні послуги фактично не були надані, а акт виконаних робіт підробили. Загалом слідство встановило, що «Укрінмаш» мав перерахувати приватній компанії 488 тис. дол. (11,7 млн грн за курсом НБУ на момент вчинення злочину).

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: