ВМС та ГУР у ході спецоперації повернули з окупації двох десантників: подробиці

Читать на русском
Десантники брали участь у боях, були поранені та не змогли самостійно залишити окупацію. Півтора року вони переховувалися від росіян.
фото ВМС ЗСУ

Військово-морські сили ЗСУ та ГУР Міноборони повернули додому двох українських десантників з окупованої території, де ті перебували понад півтора року та переховувалися за допомогою місцевих жителів.

Про це повідомили у пресслужбі ВМС 30 вересня.

Операція з російським Мі-8: Буданов повідомив, що ГУР налагодило контакт ще з кількома пілотамиНачальник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав зрозуміти, що відомство працює над новими операціями з виманювання російської військової авіації на територію України.

«Важливе кожне життя: ВМС та ГУР провели успішну спецоперацію і повернули додому двох українських десантників. Військово-Морські Сили ЗС України разом з ГУР Міноборони провели успішну спецоперацію по евакуації двох військовослужбовців-десантників з тимчасово окупованої території однієї з областей України», – йдеться у повідомленні.

Кілька тижнів тому управління розвідки ВМС з оперативних джерел отримало інформацію, що двоє військовослужбовців Десантно-штурмових військ з початку повномасштабного вторгнення перебувають на тимчасово окупованій території. Там воїни брали участь у боях з окупантами, зазнали тяжких поранень і не змогли самостійно вийти на підконтрольну Україні територію.

«Весь цей час вони перебували у нелегальному становищі і успішно ховалися завдяки місцевим жителям», – розповіли у ВМС.

Як повідомляється, було ухвалено рішення провести спеціальну операцію з порятунку та евакуації військовослужбовців. Її підготовку та проведення доручили спецпідрозділу ВМС «Ангели».

«У стислий термін був підготовлений план евакуації, до реалізації якого також залучили командування ДШВ ЗСУ, підрозділи якого забезпечували вогневе прикриття під час виходу групи», – сказано в повідомленні.

Завдяки спільним зусиллям двох військовослужбовців, які понад півтора роки перебували на окупованій території, вдалося вивести і на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, раніше ГУР та ВМС провели спецоперацію з повернення «вишок Бойка». А раніше відбулася спецоперація з російським вертольотом Мі-8, який пілот рф передав Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: