Прокуратура розслідує обвал Дегтярівського мосту в Києві

Читать на русском
Прокуратура порушила кримінальну справу через обвалення Дегтярівського мосту в Києві. Роботи проводила компанія Росдорстрой.
thepage.ua

Прокуратура Києва розпочала розслідування через обвалення конструкцій Дегтярівського мосту у Києві 30 вересня.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, справу розпочато за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на об'єкті будівництва, що спричинило тяжкі наслідки.

Найбільші мости України: скільки їм років і коли востаннє ремонтувалиЯк давно в Україні реконструювалися найбільші мости, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Слідство з'ясувало, що 30 вересня на об'єкті проводились роботи з монтажу мостових балок. «Близько 16:20 під час встановлення сьомої балки вона втратила рівновагу, зламалася посередині і впала на сусідню конструкцію. Після цього почалася ланцюгова реакція, що спричинила пошкодження раніше встановлених мостових балок та їхнє падіння на проїжджу частину», – розповіли у прокуратурі.

Реконструкцію шляхопроводу на замовлення «Київавтодору» проводить ТОВ «Росдорстрой» із залученням субпідрядних організацій. Правоохоронці вже оглянули місце події, опитали працівників будівельної компанії та замовника робіт.

У прокуратурі також додали, що дії чиновників «Росдорстрой» перевіряються в рамках ще одного кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними у 2021-2023 роках на проведення капітального ремонту доріг та шляхопроводів у столиці.

Нагадаємо, фото та відео з місця обвалення мосту у Києві можна подивитися тут.

Раніше мер Віталій Кличко розповів, які мости у Києві перебувають в аварійному стані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: