У Нью-Йорку оголосили надзвичайний стан через зливи та підтоплення

Читать на русском
У Нью-Йорку за кілька годин випала місячна норма опадів, внаслідок чого деякі райони міста затопило.
Фото: Mike Segar/ Reuters

У п'ятницю, 29 вересня, у Нью-Йорку потужна злива затопила вулиці, підвали та станції метро. Цей дощ став одним з найсильніших за всю історію спостережень.

Про це пише The New York Times.

Зазначається, що сильна злива в Нью-Йорку призвела до затоплення великої кількості вулиць. Паводкова вода спричинила перебої у роботі залізниці та метро, зокрема призупинення руху на 10 залізничних лініях в Брукліні й на всіх трьох лініях метрополітену на півночі міста.

Наразі міська влада прийняла рішення закрити термінал аеропорту Ла-Гуардія, а також зупинити рух кількох гілок метрополітену.

Flash flooding causes mayhem in New York CityGuardian News

Повідомляється, що за ніч у деяких районах випало до 13 сантиметрів опадів, а упродовж дня очікується ще на 18 сантиметрів більше.

Через негоду губернатор штату Нью-Йорк Кеті Хокул оголосила про запровадження режиму надзвичайної у самому місті та його околицях.

«Це дуже складна погодна ситуація. Це небезпечна для життя подія. Закликаю усіх жителів Нью-Йорка прислухалися до цього попередження, щоб ми могли забезпечити їхню безпеку», – заявила Хокул.

За словами метеорологів, опади були спричинені залишками тропічного шторму «Офелія», що дійшли до регіону з півдня.

Нагадаємо, у липні в США через повінь загинули щонайменше п'ять людей.

Також у липні через повені в Південній Кореї загинули понад 20 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: