Розвідникам вдалося завербувати військового рф – деталі спецоперації

Читать на русском
Українські розвідники успішно провели спецоперацію Бариня, в результаті якої вдалося завербувати російського кадрового військового.
Укрінформ

Українські розвідники успішно провели спецоперацію «Бариня», в результаті якої вдалося завербувати російського кадрового військового.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає Укрінформ.

Внаслідок спецоперації «Бариня» на український бік перейшов лейтенант, кадровий військовий рф Алфьоров Данило Володимирович, який з червня 2023 року активно співпрацював із Силами безпеки й оборони України, Головним управлінням розвідки.

Відомо, що транспортуванням росіянин на підконтрольну Україні територію займалися Сили спеціальних операцій ЗСУ. Боєць звʼязався з українською стороною завдяки проєкту «Хочу жить». За час співпраці з ГУР він переконав 11 військовослужбовців російської федерації здатися в полон.

«Алфьоров переконав і добровільно перевів 11 військовослужбовців РФ в полон декількома партіями. Коли була загроза життю Алфьорова, Україна здійснила спецоперацію з його контрольованого виводу на українську територію», – додав Юсов.

Нагадаємо, минулого місяця стало відомо, що внаслідок тривалої спецоперації в Україну вдалося виманити гелікоптер Мі-8 Збройних сил російської федерації.

Згодом Головне управління розвідки показало російського пілота, який приземлив вертольот Мі-8.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: