Протягом доби відбулось понад 20 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
Росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Кліщіївки. Водночас українські війська продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.
Генштаб ЗСУ

Сили оборони України успішно відбили атаки російських військ на Авдіївському, Мар’їнському і Запорізькому напрямках, загалом на фронті протягом доби відбулися 24 бойові зіткнення.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначаєтьс, загалом ворог завдав 8 ракетних та 71 авіаційний ударів, здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Контрнаступ ЗСУ: де вдалося знищити штаби російських військДе під час контрнаступу Збройних сил було знищено штаби російських військ – на карті Слово і діло.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території країни-агресора, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Росіяни завдали авіаудару в районі Галаганівки Чернігівської області. Крім того, артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 25 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару біля Новоселівського Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку від ворожих авіаційних ударів постраждали населені пункти: Невське, Новолюбівка, Білогорівка Луганської області; Терни, Спірне, Веселе Донецької області. Загарбники обстріляли з артилерії та мінометів Невське, Білогорівку Луганської області та Спірне, Роздолівку, Діброву Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області. Завдав авіаційних ударів в неподалік Кліщіївки, Андріївки, Нью-Йорка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку українські військові успішно відбили атаки ворога в районі Новоселівки, східніше Степового та Авдіївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару біля Авдіївки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Новобахмутівка, Тоненьке, Карлівка, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку впродовж доби Сили оборони успішно відбили 9 атак в районі Мар’їнки Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів біля Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів перебували шість населених пунктів.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. Окупанти завдали авіаційних ударів поблизу Пречистівки, Урожайного, Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районі Новодарівки Запорізької області. Окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Новоданилівка та Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Миколаївки Херсонської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Сирський показав, як аеророзвідники знищили бліндажі росіян під СоледаромСили оборони під Соледаром за добу знищили чотири автомобілі та два бліндажі російських загарбників.

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 8 ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 6 зенітно-ракетних комплексів та 9 артилерійських засобів противника.

Нагадаємо, що українські військові минулої доби на полі бою ліквідували ще 470 окупантів. Загальні втрати рф з початку війни склали близько 278 130 солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: