Зведення Генштабу: ЗСУ вразили майже 30 цілей ворога і відбили атаки на п'яти напрямках

Читать на русском
Російська окупаційна армія протягом доби намагалася наступати на п'яти напрямках, всі атаки були відбиті воїнами Сил оборони України. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 29 вересня.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія протягом доби намагалася наступати на п'яти напрямках, всі атаки були відбиті воїнами Сил оборони України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 29 вересня.

За даними військових, за добу на фронті сталося 33 бойових зіткнення.

Контрнаступ ЗСУ: де вдалося знищити штаби російських військДе під час контрнаступу Збройних сил було знищено штаби російських військ – на карті Слово і діло.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Комісарове, Петропавлівка, Іванівка, Піщане, Сенькове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів поблизу Копанків Харківської області; Невського Луганської області; Спірне, Серебрянки Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області. Завдали авіаційного удару поблизу Богданівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник намагався відновити втрачене положення у районі Авдіївки Донецької області. Наші захисники відбили атаку ворога в районі на південь від Тонечкою Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили понад 10 атак ворога в районі Мар'їнки Донецької області. Також наші захисники успішно відбили атаки росіян у районі Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем оккупантів були такі населені пункти, як Олександропіль, Красногорівка, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку нашими захисниками успішно відбито атаку росіян у районі на захід від Старомайорського Донецької області, артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Старомайорське, Рівне Донецької області.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

На Запорізькому напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене становище у районах Роботиного та Вербового Запорізької області. Крім того, російські війська обстріляли з артилерії та мінометів понад 25 населених пунктів.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», – уточнили в Генштабі.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 удари по зенітно-ракетних комплексах росіян. Ракетники та артилеристи, у свою чергу, вразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, зенітно-ракетний комплекс, 13 артилерійських засобів та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, українські військові за останню добу знищили 340 окупантів та 110 одиниць їхньої техніки. Загальні втрати російської армії становлять 277 660 військових.

Раніше Сили оборони України вдарили ракетою HIMARS по тимчасовому пункту управління окупантів у Херсонській області. В результаті ліквідовано 8 російських офіцерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: