У ЗСУ пояснили, наскільки можливе напівоточення росіян у Бахмуті

Читать на русском
У ЗСУ вважають, що втрата росіянами північного флангу біля Бахмута може призвести до їх напівоточення.
Reuters

Збройні сили України можуть напівоточити росіян у Бахмуті. Для цього потрібно, аби окупанти втратили північний фланг поблизу Бахмута.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

«Ворог розуміє всю необхідність північного флангу поблизу Бахмута, оскільки його втрата може призвести до напівоточення уже реального, а не тільки вогневого. Далі це може призводити до різних наслідків, звичайно, противнику буде важче оборонятися, коли з усіх боків будуть наші сили. Тому росіяни максимально кидають усі свої зусилля, щоб утримати ці позиції та не дати нам розвинути наступ на цій ділянці фронту», - сказав Євлаш.

У ЗСУ пояснили, чому ворог намагається втримати північний фланг біля БахмутаРосійські військові біля Бахмута намагаються втримати північний фланг, а ЗСУ завдають регулярних ударів по окупантах.

Згідно з його словами, на півночі Бахмутського напрямку ворог використовує тактику динамічного захисту, вдається до контрнаступальних дій. Водночас ворог має проблеми з логістикою, адже по трасі Бахмут - Горлівка постійно завдають завдають ударів ЗСУ.

«Це ускладнює йому використання цієї артерії, ворог намагається використовувати інші логістичні маршрути, зокрема, які ведуть з тимчасово окупованої території», - сказав Євлаш.

Як зазначається, російські окупанти за минулу добу 16 разів намагалися атакувати українські позиції, проте безуспішно. Зокрема, 587 обстрілів завдано по позиціях ЗСУ - з артилерійських систем, РСЗВ, мінометів, ПТУРів, а також зафіксовано авіаудар та один ракетний удар.

За минулу добу Сили оборони на цьому напрямку ліквідували 194 окупанти, знищили 10 гармат Д-20 та 3 гармати Д-30, танк, 7 автомобілів, 3 склади з боєприпасами та 3 FPV-дрони.

Нагадаємо, росіяни стверджують, що ЗСУ захопили ще одну висоту біля Кліщіївки.

Раніше британська розвідка назвала орієнтовну кількість «вагнерівців» під Бахмутом.

Також у ЗСУ пояснили, чому ворог намагається втримати північний фланг біля Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: