У ЗСУ оцінили співвідношення сил та втрат української та російської армій на сході

Читать на русском
Втрати російської окупаційної армії на сході приблизно 7-8 разів перевищують українські. Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Втрати російської окупаційної армії на сході приблизно 7-8 разів перевищують українські.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

За його словами, українські воїни часто домагаються таких результатів за рахунок ефекту несподіванки – ЗСУ просуваються в місцях, де противник не очікує атаки.

«Ми значно меншими силами продовжуємо рухатися вперед, тому що у ворога домінування у повітрі. Але при цьому всьому вони зазнають у 7-8 разів більших втрат в обороні, ніж ми в наступі, що в принципі суперечить будь-якій логіці та законам бойового мистецтва», – сказав Євлаш.

Він також заявив, що найбільша концентрація сил противника зараз спостерігається на Лимано-Куп'янському напрямку – росіяни стягнули туди понад 110 тисяч особового складу.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що українські військові продовжують наступальну операцію на південному фланзі поблизу Бахмута. Захисники досягли успіху поблизу Андріївки, Одрадівки та Курдюмівки.

Раніше в Міноборони розповіли, скільки територій звільнили ЗСУ на півдні та біля Бахмута за минулий тиждень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: