ВАКС розгляне позов про конфіскацію майна російського виробника вертольотів

Читать на русском
Антикорупційний суд прийняв до розгляду позовну заяву Мін'юсту про застосування санкції до російського виробника вертольотів.

Вищий антикорупційний суд розгляне позов Міністерства юстиції про конфіскацію радіоапаратури наведення ракет для Мі-28, яке державне підприємство «Львівський державний завод «Лорта» виробляло для російського ПАТ «Роствертол» імені Б.М. Слюсаря.

Таке рішення 20 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, Мін'юст подав позов про конфіскацію майна Ростовського вертолітного виробничого комплексу «Роствертол» імені Б.М. Слюсаря, яке вироблялося львівським держзаводом «Лорта» у межах укладеного 10 листопада 2011 року контракту. У позові не зазначається майно, але, як відомо, завод «Лорта» проєктував і постачав для Мі-28 радіоапаратуру наведення ракет.

«Прийняти до розгляду позовну заяву і відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Міністерства юстиції України про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції» до Ростовського вертолітного виробничого комплексу публічне акціонерне товариство «Роствертол» імені Б.М. Слюсаря», – йдеться в рішенні.

Суд призначив наступне засідання на 27 вересня о 16:30. До справи також долучили як третіх осіб держпідприємство «Львівський державний завод «Лорта» і акціонерне товариство «Вертольоти росії».

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд конфіскував російські турбореактивні авіадвигуни для Ан-124 . Також ВАКС конфіскував майно, яке належить міністерству оборони Білорусі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: