Швеція виділила мільйони євро на ремонт енергосистеми України

Читать на русском
Швеція за минулий місяць перерахувала 25,2 мільйонів євро до Фонду енергетичної підтримки України.
unsplash.com

Швеція перерахувала 25,2 мільйона євро до Фонду енергетичної підтримки України, а також надала понад тисячу тонн обладнання для відновлення енергосистеми.

Про це повідомило Міністерство енергетики 28 вересня.

У нас є розуміння, по яких об'єктах рф може бити взимку – глава УкренергоЕнергетики розуміють, які об'єкти в Україні можуть бути під загрозою атак. Але це прихована інформація.

Повідомляється, що серед енергетичного обладнання від шведських партнерів – генератори, трансформатори та інше обладнання.

У відомстві додали, що заступник міністра енергетики Ярослав Демченков та Світлана Грінчук зустрілися із представниками посольства Швеції в Україні, у ході якої обговорили напрямки співробітництва для посилення стійкості української енергосистеми.

«Під час зустрічі наголошувалося, що одним із важливих інструментів для балансування енергосистеми під час ОЗП буде імпорт електроенергії з європейських країн. Україна розраховує на рішення ENTSO-E щодо збільшення пропускних здібностей міждержавних зв'язків до 2 ГВт», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, підготовка енергосистеми до зими на фінішній прямій. В «Укренерго» розповіли, чи готові енергетики до найгіршого сценарію цієї зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: