Антикорупційний суд призначив дві експертизи у справі Концерну РРТ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про призначення двох нових експертиз у справі про збитки.

Вищий антикорупційний суд призначив судові експертизи з питань землеустрою і документів у справі про розтрату коштів Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

Таке рішення 15 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП про призначення судової експертизи з питань землеустрою задовольнити... .Клопотання прокурора САП про призначення судової технічної експертизи документів задовольнити», – йдеться в рішеннях.

Зокрема, ВАКС доручив експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз провести дослідження з питань землеустрою і дати відповідь на наступні питання: чи відповідають розроблені ТОВ «Ліга-Експерт» технічні документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки Концерну РРТ вимогам земельного законодавства та інших нормативних документів; якщо не відповідає, то в чому полягають невідповідності? Експертиза документів має встановити, чи є печатки Концерну РРТ на вказаних технічних документаціях і в який період.

Нагадаємо, у цій справі обвинуваченими є колишній директор КРРТ Костянтин Захаренко, ексначальник сектора з контролю за використанням державної власності КРРТ Володимир Стащук і керівник ТОВ «Ліга-Експерт» Володимир Гончар. За версією обвинувачення, посадовці КРРТ з метою розтрати грошових коштів уклали договори про виконання робіт з розробки технічної документації із землеустрою щодо земельних ділянок, які не перебували або перебували лише частково у користуванні КРРТ.

Уподальшому Концерн виплатив ТОВ «Ліга-Експерт» грошові кошти за розроблену технічну документацію, яка не відповідала вимогам законодавства та не могла бути використана. Вказаними діями КРРТ завдано збитків у сумі 976 179 гривень. Справу скерували до суду ще в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: