НАБУ повідомило про підозру екс-посадовцям КРРТ

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро оголосило про підозру в розтраті 1 мільйона гривень двом колишнім керівникам КРРТ.

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру двом колишнім високопосадовцям «Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення» та одному приватному підприємцеві.

Йдеться про екс-керівника державного підприємства, екс-начальника сектору та керівника приватного підприємства, причетного до розтрати 1 млн грн бюджетних коштів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«За версією слідства, у 2013 році після призначення на керівні посади до КРРТ згадані службові особи, діючи у змові з керівником приватного підприємства, замовили розробку технічної документації із землеустрою земельних ділянок, які на момент укладення відповідних договорів не перебували (або перебували частково) у користуванні «Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення», та оплатили виконання цих робіт», – йдеться в повідомленні бюро.

Набув чинності закон про мовні квоти на ТБУ п'ятницю, 13 жовтня, в Україні набуває чинності скандальний закон 5313 про українізацію телеефіру.

Дії підозрюваних кваліфікують за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Під час обшуків детективи вилучили комп’ютерну техніку, яка, на їхню думку, могла використовуватися в злочинних цілях. Наразі вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, 5 жовтня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала через недотримання мовних квот чергову радіостанцію.

Кількома днями раніше ProZorro заблокував тендер телеканалу «Рада».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: