Окупанти посилюють оборону у Запорізькій області та передислоковують елітні підрозділи – ISW

Читать на русском
Просування Сил оборони на заході Запорізької області, ймовірно, змусило російське командування надати пріоритет обороні в цьому регіоні та передислокувати елітні формування.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові просуваються на заході Запорізької області, через що, ймовірно, командування армії рф віддало наказ про оборону в цьому регіоні та передислокацію елітних формувань.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Протягом останніх тижнів Кліщіївка була центром бойових дій в районі Бахмута. Переміщення будь-яких підрозділів 83-ї бригади ПДВ на тлі просування ЗСУ в районі Кліщіївки свідчить про глибоке занепокоєння просуванням українських сил у західній частині Запорізької області. Також це вказує на те, що росіяни надають перевагу обороні в цьому регіоні», – говориться у матеріалі.

Також аналітики зазначають, що північноосетинські добровольчі батальйони, які діють на заході Запорізької області, 16 вересня опублікували зображення, на якому нібито невеликий загін російської 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади перебуває в Нестерянці Запорізької області.

«Наприкінці червня частини 83-ї бригади були розгорнуті для захисту від контрнаступу навколо Кліщіївки і були помічені в боях в цьому районі наприкінці серпня», – говориться у звіті.

Також зазначається, що підрозділи 83-ї бригади станом на 11 вересня ще діяли біля Бахмута, «хоча частини бригади могли бути розділені між двома ділянками фронту».

Експерти також вказують на те, що контрнаступальні операції ЗСУ закріпили в цьому районі ряд відносно елітних підрозділів та з'єднань:повітряно-десантні частини 98-ї дивізії, 11-ї бригади, 83-ї бригади, 31-ї бригади, 106-ї дивізії та 364-ї бригади спецпризначення головного управління ГРУ.

«До цієї пори війська рф не відправляли ці формування на допомогу в обороні на заході Запорізької області, а українські операції навколо Бахмута, схоже, продовжують перешкоджати російському командуванню зробити це в повному обсязі», – зауважили фахівці ISW.

Нагадаємо, 16 вересня у Генштабі розповіли, де наступ ЗСУ був успішним за добу.

Також повідомлялося, що ЗСУ знищили розташування ворожої техніки в окупованому Токмаку Запорізької області.

За словами майора ЗСУ Максима Жоріна, втрата Бахмута може обернутися для росіян політичною кризою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: