ВАКС заочно заарештував ексголову апеляційного суду Черкащини

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про обрання заочного запобіжного заходу колишньому керівнику суду.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього голову Апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенка, якого НАБУ і САП підозрюють у закінченому замаху на розтрату об'єкту нерухомості вартістю понад 15 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«15 травня 2023 року за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому голові апеляційного суду Черкаської області, який обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України, а саме закінченого замаху на розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах. Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», – інформує САП.

Раніше Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук ексголову Апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові апеляційного суду Черкаської області Володимиру Бабенку. За версією слідства, ексголова апеляційного суду Черкащини намагався відчужити об'єкт нерухомості вартістю понад 15 млн грн на користь одного з місцевих приватних товариств. За рішенням органу місцевого самоврядування, вищевказаний об'єкт нерухомості був переданий суду в оперативне управління для володіння, користування, крім відчуження. Попри це, екскерівник суду намагався відчужити це майно третім особам. Утім злочин так і не було закінчено з причин, які не залежали від його (колишнього голови суду) волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: