НАБУ оголосило в розшук ексголову апеляційного суду Черкащини

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про оголошення в національний розшук колишнього очільника суду апеляційної інстанції на Черкащині.
Володимир Бабенко

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенка, якого підозрюють у закінченому замаху на розтрату об'єкту нерухомості вартістю понад 15 млн грн.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАБУ.

«НАБУ розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом вчинення колишнім головою Апеляційного суду Черкаської області закінченого замаху на розтрату чужого майна шляхом зловживання ним як службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах. Бабенко Володимир Миколайович, 16.04.1970 року народження, підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує відомство.

Також на сайті НАБУ оприлюднили повістку про виклик Бабенка на допит, проте той так і не з'явився.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові апеляційного суду Черкаської області Володимиру Бабенку. За версією слідства, ексголова апеляційного суду Черкащини намагався відчужити об'єкт нерухомості вартістю понад 15 млн грн на користь одного з місцевих приватних товариств. За рішенням органу місцевого самоврядування, вищевказаний об'єкт нерухомості був переданий суду в оперативне управління для володіння, користування, крім відчуження. Попри це, екскерівник суду намагався відчужити це майно третім особам. Утім злочин так і не було закінчено з причин, які не залежали від його (колишнього голови суду) волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: