Суд призначив засідання у справі податківця-пособника Насірова

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив підготовче засідання за обвинуваченням податківця у причетності до справи колишнього голови ДФС.
Роман Насіровфото: Кабмін

Вищий антикорупційний суд призначив на 26 липня підготовче засідання за обвинуваченням начальниці відділу врегулювання боргів Департаменту по роботі з податковим боргом Державної податкової служби Людмили Солотви у причетності до зловживань колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова пов'язаних зі справою екснародного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 18 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні №52017000000000523 від 28.07.2017 за обвинуваченням (Людмили Солотви – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України, на 11:30 26 липня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальниці відділу департаменту ДФС. За версією слідства, підозрювана була співучасником злочинів, вчинених на той момент головою ДФС Романом Насіровим та директором департаменту погашення боргу ДФС Володимиром Новіковим. Встановлено, що внаслідок ухвалення головою ДФС, за пособництва начальника відділу та директора департаменту ДФС, у період з травня 2015 року по квітень 2016 року документально та економічно необґрунтованих рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин для підконтрольних Онищенку підприємств, до держбюджету не надійшло рентної плати на загальну суму понад 2 млрд грн, чим заподіяно тяжкі наслідки.

В листопаді 2017 року САП направила справу Насірова до суду. З того часу прокурори САП читали обвинувальний акт у справі, який складається з 774 сторінок. На оголошенні повної версії акту наполягала сторона захисту. За цей час прокурори встигли зачитати трохи більше половини документу. Лише 19 листопада 2019 року прокурор САП зачитав Насірову короткий обвинувальний акт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: