Україна отримає новий пакет допомоги від Іспанії: у списку засоби ППО та бронетранспортери

Читать на русском
Іспанський уряд виділить Україні новий пакет військової техніки, зброї та боєприпасів. Крім того, іспанська сторона має намір розширити програму навчання для українських військових.
Фото: antena3.com

Іспанський уряд виділить Україні новий пакет військової техніки, зброї та боєприпасів.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті Міністерства оборони Іспанії.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

Уряд країни зобов'язався передати ЗСУ нові броньовані транспортні машини, надувні катери, пускові установки та ракети для протиповітряної та протикорабельної оборони.

Крім того, Україна отримає вантажівки для роботи з цими системами, машини швидкої медичної допомоги та обладнання для військових шпиталів.

У заяві також зазначено, що на нещодавньому засіданні у форматі «Рамштайн» міністерка оборони Маргарита Роблес повідомила про плани іспанської сторони подвоїти кількість українських військовослужбовців, які цьогоріч пройдуть навчання.

«У кулуарах зустрічі Маргарита Роблес взяла участь у першому засіданні коаліції підтримки України у сфері інформаційних та комунікаційних технологій, у ході якого повідомила про відданість Іспанії Міністерству оборони України у сфері кіберзахисту, запропонувавши матеріали та навчання», – наголосили у Міноборони.

Нагадаємо, в середині липня Іспанія виділила Україні чотири танки Leopard 2А4, 10 БТР, броньовані позашляховики, легкі вантажівки, машини швидкої допомоги, а також польовий шпиталь та боєприпаси.

Раніше повідомлялося, що країна приєдналася до декларації щодо підтримки України, яку було затверджено членами «Великої сімки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: