Іспанія під час головування у Раді ЄС сконцентрується на допомозі Україні – Блінкен

Читать на русском
Іспанія від першого дня повномасштабного вторгнення засудила агресію рф, підтримала Україну та має твердий намір робити це й далі.
Державний секретар США Ентоні БлінкенФото з відкритих джерел

Під час свого піврічного головування у Раді Європейського Союзу, що розпочнеться з 1 червня, Іспанія зосередиться на постійній підтримці України, яка протистоїть російській агресії.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ.

«Іспанія заявила, що забезпечення постійної підтримки України та принципів, закладених у Статуті ООН, у тому числі щодо національного суверенітету та територіальної незалежності, буде у центрі уваги її майбутнього головування у Раді ЄС», – заявив він під час спільної пресконференції у Вашингтоні за участю глави міністерства закордонних справ Іспанії Хосе Мануеля Альбареса.

Очільник МЗС Іспанії Альбарес підтвердив, що Мадрид підтримує Україну від початку повномасштабної війни з росією, і робитиме це надалі.

«Ми підтримуємо Україну та її територіальну цілісність. Ми робитимемо це до тих пір, поки на кордонах України знову не настане мир і Україна не відновить повний суверенітет», – заявив Альбарес.

Міністр нагадав, що його країна надала Україні військову допомогу, а також долучилася до десяти санкційних пакетів ЄС проти рф, докладає зусиль щодо судового переслідування за воєнні злочини окупантів, підтримала використання Європейського фонду миру для закупівлі зброї для України.

Крім того, Іспанія прийняла близько 170 тисяч біженців і продовжує надавати прихисток тим, хто його потребує, підкреслив Альбарес.

Нагадаємо, 23 квітня Іспанія оголосила про передачу Україні танків Leopard 2.

Також повідомлялося, що українські танкісти завершили навчання на Leopard 2 в Іспанії.

Також нагадаємо, що 23 лютого Києв відвідав прем'єр Іспанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: