Іспанія відправить Україні 20 БТР і 4 Leopard

Читать на русском
Україна отримає від Іспанії військовий шпиталь, 4 танки Leopard 2А4 і 20 бронемашин, заявила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес.
Leopard 2A4Фото: defence-ua.com

Україна отримає від Іспанії 20 бронемашин і 4 танки Leopard 2А4. Крім того, країна надасть українським захисникам військовий шпиталь.

Про це заявила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес на засіданні Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

За її словами, 19 червня техніка прибуде до Польщі, а звідти вирушить до України. Зазначається, що чотири танки Leopard 2А4 перебували на ремонті.

Крім того, Роблес оголосила про надання Україні польового шпиталю Role 2 plus для прискореного розгортання та використання в польових умовах. 12 контейнерів шпиталю забезпечують потреби бригади у хірургічних, стабілізаційних та інших медичних заходах. Українські захисники, які відповідатимуть за його роботу, пройдуть в Іспанії відповідне навчання.

Очільниця міністерства підкреслила, що Іспанія «непохитно підтримуватиме Україну у її прагненні до абсолютного, справедливого і тривалого миру доти, доки це буде необхідно».

Нагадаємо, Данія та Нідерланди профінансували постачання додаткової партії Leopard 2 для України.

Також Німеччина передала Україні нову партію озброєння, зокрема снаряди для Leopard.

Раніше Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, скільки танків Leopard 2 отримала Україна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: