У ДСНС розповіли, яка частина території України забруднена вибухонебезпечними предметами

Читать на русском
Внаслідок російського вторгнення майже 30% території України виявилися забрудненими вибухонебезпечними предметами, кажуть у ДСНС.
Фото: cntime.cn.ua

Внаслідок російського вторгнення майже 30% території України виявилися забрудненими вибухонебезпечними предметами.

Про це повідомив заступник начальника відділу організації піротехнічних робіт ДСНС Микола Дідик.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

Згідно з офіційними даними, через війну було забруднено приблизно 174 тисячі квадратних кілометрів території, з них 13,5 тисячі кв. км – акваторія водних об'єктів.

Станом на 7 вересня саперам та вибухотехнікам вдалося обстежити 93 тисячі га забрудненої території – на цій площі виявили 427 тисяч вибухонебезпечних предметів, зокрема протипіхотні міни, касетні боєприпаси, дистанційно встановлені міни.

У ДСНС зазначили, що до робіт з розмінування звільнених населених пунктів та відновлення інфраструктури щодня залучається понад 700 піротехніків та 200 одиниць техніки.

Нагадаємо, у липні ЗМІ повідомляли, що через масштаби забруднення Україні може знадобитися 750 років для розмінування території.

Раніше повідомлялося, що восени у Хорватії відбудеться міжнародна конференція, присвячена питанням боротьби з мінною загрозою на українській землі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: