Названо фільм, який висунуто на премію «Оскар» від України

Читать на русском
У фільмі показано початок повномасштабного вторгнення росії та бомбардування пологового будинку у Маріуполі.
Getty Images

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» журналіста та режисера Мстислава Чернова висунуто на 96-у премію «Оскар».

Про це повідомила пресслужба Української Кіноакадемії.

«Оскар» 2023: переможці найпрестижнішої кінопремії ГоллівудуУ Лос-Анджелесі відбувається церемонія нагородження головною кінопремією світу – Оскар. Стали відомі переможці.

Так, Український Оскарівський комітет на засіданні 18 вересня обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

«Ним став фільм «20 днів у Маріуполі» українського журналіста та фотографа Мстислава Чернова. Разом із Черновим над фільмом працювали фотограф Євген Малолєтка та продюсер Василиса Степаненко», – йдеться у повідомленні.

У фільмі показано початок повномасштабного вторгнення росії, бомбардування пологового будинку та порятунок автора картини та його колег із Associated Press з оточеного російськими військами міста.

Нагадаємо, у нацвідборі, крім «20 днів у Маріуполі», брали участь ще чотири картини: «Залізні метелики» (Роман Будь-який), «Памфір» (Дмитро Сухоліткий-Собчук), «Терикони» (Тарас Томенко) та «ШТТЛ» (Адрієн) Волтер).

У березні цього року радник голови ОПУ Михайло Подоляк прокоментував вручення «Оскара» фільму «Навальний».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: