ЄС перерахує Україні гроші, які раніше передбачалися для рф та Білорусі

Читать на русском
Єврокомісія перерахує Україні та Молдові 135 мільйонів євро, які раніше передбачалися для проєктів росії та Білорусі.
Укрінформ

Єврокомісія перерахує Україні та Молдові 135 мільйонів євро, які раніше передбачалися для проєктів росії та Білорусі.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії.

Відомо, що на 2021-2027 роки росії та Білорусі планували виділити кошти у межах програми транскордонного співробітництва ЄС із сусідніми регіонами. Загалом мова йшла про 1,1 мільярда євро.

Проте після повномасштабного вторгнення росії в Україну та санкцій ЄС рф та Білорусь вирішили виключити з програми, а співпрацю – призупинити. Через це у ЄС вже перерозподілили 26 мільйонів євро. Відтак гроші, які передбачалися у межах цієї програми, направили на підтримку програм співпраці з Україною та Молдовою.

«Я рада, що кошти, які ми спочатку планували виділити на цю співпрацю, тепер підуть на користь програм ЄС з Україною та Молдовою. Це допоможе зміцнити співпрацю регіонів ЄС та місцевих зацікавлених сторін з українськими та молдовськими партнерами», – заявила комісарка з питань згуртованості та реформ Еліза Феррейра.

Нагадаємо, наприкінці липня Україна отримала 1,25 млрд доларів грантових коштів від Сполучених Штатів Америки. Гроші надійшли через мультидонорський цільовий фонд Світового банку.

Також повідомляли, що уряд Швеції представив стратегію співробітництва щодо відбудови та реформ в Україні на період 2023-2027 роки. Країна спрямує на проєкти з відновлення 522,6 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: