Збитки «Харківобленерго»: Апеляція ВАКС підтвердила обвинувальний вирок

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування обвинувального вироку двом колишнім посадовцям харківських підприємств.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила вирок, яким засудили до реального покарання колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Віталія Тєлєгіна та експершого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд визнав винними харківських ексчиновників у зловживанні службовим становищем. Судді приговорили колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Тєлєгіна до 5 років позбавлення волі з забороною обіймати адміністративні посади протягом 3 років та 17 000 грн штрафу, а експершого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика – до 4 років позбавлення волі з забороною обіймати адміністративні посади протягом 2 років та 17 000 грн штрафу. Їм також визначали нові запобіжні заходи, які АП ВАКС залишила без змін.

«27 лютого 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила розгляд апеляційних скарг захисників обвинувачених на вирок ВАКС від 6 серпня 2021 року про позбавлення волі ексзаступника начальника фінуправління АК «Харківобленерго» строком на 5 років із позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки і 17 тис. грн штрафу та колишнього першого заступника гендиректора КП «Харківводоканал» — 4 роки з позбавленням права обіймати певні посади строком на 2 роки і 17 тис. грн штрафу. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони захисту і клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу обвинуваченим, а вирок ВАКС – без змін», – інформує суд.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, службові особи АК «Харківобленерго» та КП «Харківводоканал» зловживали службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди від ТОВ уклали договір переведення боргу. Відповідно до його умов Харківводоканал передав приватній фірмі права боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію на загальну суму 19,62 млн грн.

В подальшому працівники компанії оплату боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію не здійснили, а одержані від Харківводоканалу грошові кошти перерахували на банківські рахунки інших підприємств як оплату за нібито надані послуги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: