В ОПУ натякнули на деокупацію Кліщіївки під Бахмутом – фото

Читать на русском
Назву населеного пункту, де зроблено фото, Єрмак не уточнив. Проте ще вчора ця світлина з’являлась у соцмережах з підписом, що це Кліщіївка на Бахмутському напрямку.
t.me/ermaka2022

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що Сили оборони України вже зайняли село Кліщіївка біля Бахмуту на Донеччині.

Про це йдеться у його дописі на сторінці у Телеграмі.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Сьогодні, 17 вересня, Єрмак опублікував фото українських військових із підписом «Україна завжди повертає своє». Світлина, ймовірно, зроблена у Кліщіївці Донецької області, що на півдні від Бахмута.

На фото на тлі зруйнованої будівлі стоять бійці з прапорами штурмової бригади Нацполіції Лють та прапором 3-ї штурмової бригади.

Назву населеного пункту, де зроблено фото, Єрмак не уточнив. Проте ще вчора ця світлина з’являлась у соцмережах з підписом, що це Кліщіївка на Бахмутському напрямку. На фото дійсно впізнається старовинний Покровський храм 1841 року - найвідоміша пам'ятка села.

Ще раніше це фото оприлюднював журналіст Юрій Бутусов, який вказував, що ЗСУ звільнили це важливе село.

За інформацією ЗМІ, два останні дні військові заявляли про суттєві успіхи Сил оборони біля Кліщіївки.

Водночас, пресслужба бригади «Лють» відреагувала на пост Єрмака. Військові просять дочекатися офіційних повідомлень від Генштабу.

«У Кліщіївці тривають активні штурмові дії, підтвердити стовідсотковий контроль над населеним пунктом наразі неможливо», - зазначила пресслужба бригади.

Нагадаємо, українські захисники опублікували відео, де показали, як визволяли від російських окупантів Урожайне на Донеччині.

А нещодавно захисники запустили величезний прапор України над окупованим Донецьком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: