У ОК Південь заявили, що на лівобережжі Херсонщини є «певні закріплення» українських військ

Читать на русском
Українські військові закріпились на деяких ділянках лівобережжя Херсонської області. Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Українські військові закріпились на деяких ділянках лівобережжя Херсонської області.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

За її словами, деталі просування ЗСУ на Херсонщині будуть розкриті пізніше, оскільки наразі через розголошення певної інформації українським воїнам може загрожувати небезпека.

«Так, є позиції, є певні закріплення, але розвиток подій поки що потребує інформаційної тиші. Як тільки ми зможемо говорити про безпечнішу ситуацію для наших воїнів, обов'язково сповістимо», - розповіла Гуменюк.

Вона також додала, що загроза є і для цивільного населення на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.

Нагадаємо, наприкінці серпня Гуменюк розповіла, що воїни Сил оборони висадилися на лівому березі Дніпра, щоби підняти там український прапор.

А 19 серпня аналітики ISW повідомили, що українські війська вже створюють плацдарм для наступу на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Однак у ОК Південь тоді не підтвердили цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: