Готують «Смерчі» та «Полонези: Білорусь влаштує масштабні військові навчання

Читать на русском
Міноборони Білорусі планує провести масштабні військові навчання наприкінці вересня, повідомляють спостерігачі.
РСЗО Полонезфото Вікіпедія

Міноборони Білорусі планує провести масштабні військові навчання наприкінці вересня. У них хочуть задіяти РСЗВ «Смерч» та «Полонез», а також щонайменше п'ять бригад.

Про це повідомила моніторингова група Білоруський Гаюн.

Стало відомо, чи вивела росія свої підрозділи військ з БілорусіРосійське командування в рамках ротації вивело майже всі підрозділи армії з території Білорусі.

Згідно з повідомленням, наприкінці вересня очікуються масштабні військові навчання у Білорусі. Про них раніше попереджав начальник Департаменту міжнародного військового співробітництва МО РБ Валерій Ревенко.

За інформацією «Гаюн», у навчаннях будуть задіяні підрозділи:

  • 6-ї механізованої бригади;
  • 11-ї механізованої бригади (у тому числі 841-а група артилерії та розвідувальний батальйон);
  • 19-ї механізованої бригади (зокрема 191-а група артилерії);
  • 120-ї механізованої бригади.
  • 336-ї реактивної артилерійської бригади та ін.

Наразі відбувається активна підготовка до навчань. Проводяться огляди, на яких перевіряються наявність та стан спорядження, озброєння та військової техніки.

При цьому, додали спостерігачі, підрозділи 336-ї реактивної артилерійської бригади, на озброєнні якої знаходяться РСЗВ «Смерч» та «Полонез», уже почали переміщатися до району проведення навчань.

Нагадаємо, зараз у Білорусі тривають спільні навчання з росією, вони тривають уже понад 70 тижнів. У вересні їх знову продовжили. Також повідомлялося, що у Білорусі розібрали вже половину табору «вагнерівців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: