Антикорупційний суд заочно заарештував ексдиректорку структури НААН

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишню виконувачку обов'язків директора державного підприємства «Дослідне господарство «Елітне» Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України Вікторію Полтавченко, яку НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння 16,7 млн грн.

Таке рішення 7 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Обрати відносно підозрюваної (Вікторії Полтавченко – ред.) запобіжний захід у виді тримання під вартою. Після затримання підозрюваної і не пізніше як через 48 годин із часу її доставки до місця кримінального провадження розглянути за її участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід», – ідеться в рішенні.

Раніше антикорупційні органи правопорядку викликали Полтавченко на допит як підозрювану.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у заволодінні 16,7 млн грн держпідприємства ДГ «Елітне», що перебуває у віданні Національної академії аграрних наук України. За даними слідства, восени 2021 року службовці держпідприємства уклали договори з пов’язаними із ними ТОВ «Каспій Агро» на постачання органічних добрив, а також надання послуг з їх внесення на поля. Як виявилось, біодобрива закупили «на папері», держпідприємству їх і не планували поставляти. Після підробки актів виконаних робіт про нібито обробку полів добривами, держпідприємство оплатило товари й послуги. Учасники злочину отримані від ДП кошти у розмірі 16,7 млн грн розподілили між собою, перевівши їх у готівку.

Двох підозрюваних узяв під варту Вищий антикорупційний суд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: