Замах на кошти УЗ: стосовно підозрюваної проведуть заочне слідство

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд дозволив провести заочне розслідування стосовно колишньої директорки ТОВ «Медичний центр здоров'я» Ніни Мезенцевої. Її підозрюють у замаху на заволодіння майже 5 млн грн філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 7 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Раніше антикорупційний суд заочно заарештував Мезенцеву. Тому детектив НАБУ просив надати дозвіл на заочне слідство стосовно неї.

«Клопотання старшого детектива - задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №52022000000000264 від 16 вересня 2022 року стосовно підозрюваної (Ніни Мезенцевої – ред.)», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ «Медичний центр здоров'я» перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: