Землетрус у Марокко: кількість жертв зросла вдвічі

Читать на русском
Внаслідок потужного землетрусу в Марокко загинули вже понад 600 людей, дані ще не остаточні.
news.sky.com

У Марокко стрімко зросла кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу. Наразі відомо вже про понад 630 жертв.

Про це повідомляє Sky News у суботу, 9 вересня.

У Туреччині після руйнівного землетрусу збудують понад 46 тисяч будинківВ одинадцяти провінціях півдня та південного сходу Туреччини планується збудувати 46 300 житлових будівель. Таку кількість житла збудують за рік.

Як пише видання, внаслідок потужного землетрусу в Марокко магнітудою 7,2, загинули щонайменше 632 особи, ще 329 отримали поранення та були госпіталізовані до лікарень.

Ці дані поки що не остаточні, тому що багато місцевих жителів перебувають у районах, куди ще не дісталися рятувальники. Зараз у Марокко ведуться роботи з розчищення доріг, щоб надати можливість медикам дістатися постраждалих.

У Марракеші, найближчому до епіцентру великому місті, впали деякі будинки в старому місті, яке є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також було пошкоджено деякі будівлі у столиці Рабаті та інших великих містах.

МЗС України перевіряє наявність українців серед постраждалих людей внаслідок землетрусу у Марокко. Поки що така інформація не надходила, повідомив представник МЗС Олег Ніколенко у Twitter у суботу, 9 вересня.

Нагадаємо, увечері в п'ятницю, 9 вересня, у Марокко стався сильний землетрус. Епіцентр знаходився на відносно малій глибині 18,5 км за 70 км від великого міста Марракеш. Спочатку було відомо про 296 загиблих.

У лютому цього року потужний землетрус стався у Туреччині та Сирії. Його жертвами стали понад 50 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: