У Франції стався потужний землетрус, є руйнації та постраждалі

Читать на русском
Внаслідок землетрусу у Франції постраждали люди, а у деяких будівлях з’явилися великі тріщини у стінах та частково зруйнувалися дахи.
Ілюстративне зображенняФото з відкритих джерел

В суботу, 17 червня, на заході Франції стався землетрус магнітудою від 5,2 до 5,8 балів за шкалою Ріхтера. В результаті були пошкоджені будинки, є поранені люди.

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що поштовхи відчувалися від міста Ренн на північному заході до Бордо на південному заході.

Особливо постраждав регіон Приморська Шаранта. Там були пошкоджені будинки, школи та церкви, а сотні будівель визнали непридатними для проживання. Також відомо про двох поранених людей в місті Де-Севр. Близько 170 людей евакуювали.

Крім того, з містечка Ля-Лень довелося евакуювати майже всіх жителів – близько 500 осіб, оскільки практично у всіх будинках утворилися тріщини, а в багатьох обвалилися дахи. Близько 1100 будинків залишилися без електрики.

Міністр внутрішніх справ країни Джеральд Дарманін заявив, що уряд запустить прискорену процедуру, щоб оцінити структурні пошкодження будівель.

Прем'єр-міністерка Франції Елізабет Борн назвала землетрус незвичайним і висловила солідарність з тими, кому він приніс лихо.

Зазначимо, востаннє підземні поштовхи з магнітудою понад 5 відзначали у Франції 2019 року – у департаменті Дром у передгір'ях Альп.

Нагадаємо, 6 лютого у Туреччину та Сирію сколихнув потужний землетрус. Його жертвами стали понад 50 тисяч людей.

Повідомлялося, що у Туреччині після руйнівного землетрусу збудують понад 46 тисяч будинків.

Також відомо, що 7 червня у Румунії стався землетрус силою 5,3 бали. У низці регіонів спостерігалися автершоки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: