Українська авіація за добу завдала 11 ударів по ворогу: зведення Генштабу

Читать на русском
ЗСУ володіють ініціативою на трьох напрямках на Донбасі та продовжують наступ у Запорізькій області. Також наша авіація завдає ударів по позиціях ворога.
фото Генштаб ЗСУ

ЗСУ володіють ініціативою на трьох напрямках на Донбасі та продовжують наступ у Запорізькій області. Також наша авіація завдає ударів по позиціях ворога.

Про це повідомив у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ у Facebook 9 вересня.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

«Минулої доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки, 1 пункту управління та по 1 позиції зенітно-ракетного комплексу противника», – йдеться в повідомленні.

У Генштабі додали, що підрозділами ракетних військ та артилерії та безпілотних систем було уражено 1 склад боєприпасів, 9 артилерійських засобів, 6 пунктів управління, 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.

Усього минулої доби на фронті сталося понад 30 бойових зіткнень. Росіяни завдали 13 ракетних та 64 авіаційних ударів, здійснили понад 50 обстрілів з РСЗВ як по позиціям наших військ, так і цивільним об'єктам України.

ЗСУ успішно оборонялися біля Авдіївки та Мар’їнки, де протягом доби противник здійснив понад 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Було відбито всі атаки ворога в районах Новокалинового, Красногорівки та Пречистівки Донецької області.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжували наступальну операцію, завдавали російським військам значних втрат в живій силі та техніці, змушували ворога відходити із займаних позицій.

У свою чергу, росіяни перекидають на цей напрямок найбільш боєздатні частини зі складу повітряно-десантних військ та намагається відновити втрачене положення. В районі Роботиного було відбито понад 10 таких спроб.

В районі відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках противник не полишав спроб прорвати оборону ЗСУ в районах Синьківки, Новоєгорівки, Оріхово-Василівки та південно-східніше Діброви, а також повернути під свій контроль позиції в районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

Для поповнення безповоротних втрат противник продовжував перекидати на ці напрямки резерви, комплектував штурмові групи переважно за рахунок ув’язнених.

В районі відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони мають ініціативу, продовжують тиснути на ворога, проводять штурмові дії

Нагадаємо, в ISW вважають, що наступ ЗСУ змусив росіян змінити систему управління. А у ЗСУ раніше повідомляли, що на одному з напрямків росія готує «ударний кулак» із сотні тисяч військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: