Рф перекинула до Роботиного підрозділи з інших напрямків – розвідка

Читать на русском
Росія перекинула до Роботиного в Запорізької області підрозділи з інших напрямків, це обмежить її власні наступальні операції.
Getty Image

Росія перекинула до Роботиного в Запорізької області підрозділи з інших напрямків, це обмежить її власні наступальні операції.

Про це повідомляє британська розвідка.

Контрнаступ ЗСУ: протягом літа вдалося звільнити близько 250 кв. км територійУпродовж літа українські військові, за підрахунками Слово і діло, звільнили близько 250 кв. км територій. Докладніше про хід контрнаступу – на інфографіці.

Підрозділи ЗСУ просунулися до головної лінії оборони росіян на схід від населеного пункту Роботине та продовжують поступове тактичне просування до ворожих позицій. Також українські сили продовжують тиск на окупантів на південь від Бахмуту, просуваючись між Кліщіївкою та Андріївкою.

Тим часом росія передислокувала сили з інших районів фронту, щоб замінити розбиті підрозділи біля Роботиного. Та за словами розвідників, ці передислокації, ймовірно, обмежують здатність рф проводити власні наступальні операції на інших ділянках лінії фронту.

Передислокація також, швидше за все, свідчить про тиск на російські оборонні лінії, особливо навколо Роботиного.

Нагадаємо, Збройні сили України звільнили населений пункт Роботине на південному фронті 28 серпня. Та від того часу поступово просуваються у тому напрямі.

Тим часом російські окупаційні війська почали грабувати підприємства у Запорізькій області та розробили план вивозу цінних речей через складну для загарбників ситуацію на південному фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: